Praktijk Food Factor
Samen op weg naar een gezonde leefstijl!

Waarom naar de diëtist?

De diëtist is bij uitstek de deskundige om je te helpen op het gebied van voeding en gezondheid. De diëtist zorgt ervoor dat je je beter voelt, dat je behandeling beter aanslaat en dat je -zo mogelijk- beter wordt. 

Een diëtist heeft medische en voedingskundige kennis én ervaring en kan het beste beoordelen welke voeding je precies nodig hebt; daarbij kijkt de diëtist ook naar jouw voorkeuren en mogelijkheden.

De aanpak van de diëtist is persoonlijk en praktisch, waardoor deze goed bij je leven past. Daarnaast begrijpt een diëtist als geen ander dat voeding niet alleen "goed" moet zijn maar ook gewoon "lekker".  

Kwaliteit

Het is belangrijk dat je voedingsadviezen krijgt van iemand die kennis van zaken heeft. Daarom is het goed om te weten dat "diëtist" een wettelijk beschermde titel is. Iemand mag zich alleen onder strenge wettelijke voorwaarden diëtist noemen.

Daarnaast is het van belang dat de diëtist zich blijft ontwikkelen. Dit wordt officieel bijgehouden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Ook het lidmaatschap bij de Diëtistencoöperatie Nederland zorgt ervoor dat diëtisten op de hoogte blijven van de laatste medische ontwikkelingen in de gezondheidszorg en diëtetiek. Als diëtist ben ik lid van de DCN en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.