Praktijk Food Factor
Samen op weg naar een gezonde leefstijl!

Gezonde voeding van klein tot groot


Goede voeding voor kinderen

Kinderen maken in de periode tot de volwassenheid een grote ontwikkeling door. Goede voeding is daarbij onontbeerlijk. Maar wat is nu goede voeding voor kinderen? Er is zoveel informatie beschikbaar dat het soms lastig is om door de bomen het bos te zien. Wat heeft een kind nodig, hoeveel en wanneer?


Voedingsstoffen

Kinderen groeien. Goede voedingsstoffen zijn daarbij hard nodig. Het lichaam bouwt aan een gezonde basis voor de botten en spieren en heeft daarom voedingsstoffen nodig in de vorm van eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Goede voeding legt de basis voor een een gezond volwassen lichaam. Om te zorgen dat aan deze vraag naar voedingsstoffen wordt voldaan, heeft uw kind volwaardige voeding nodig. Dit betekent dat de totale voeding alle voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen ontwikkelen. Er is niet één soort eten en drinken waar genoeg van alle gezonde stoffen in zit. Volop variëren is daarom van belang.


Gezond gewicht

Overgewicht bij kinderen is een steeds vaker voorkomend probleem in Nederland. In de media en op internet wordt dan ook veel aandacht besteed aan voeding en overgewicht bij kinderen. 

Het is belangrijk dat een kind lekker in zijn vel zit. Gezond eten en voldoende bewegen zijn hierbij erg belangrijk. Tegenwoordig worden snoep, snacks en frisdrank echter op iedere hoek van de straat aangeboden. Natuurlijk mogen kinderen wel eens snoepen, maar hoeveel en wat dan? Diëtistenpraktijk Food Factor staat u hierin met raad en daad ter zijde.

Wilt u deskundig advies omtrent de voeding van uw kind? De diëtist van Diëtistenpraktijk Food Factor helpt u er graag mee; bel voor een afspraak 06-12799188