Praktijk Food Factor
Samen op weg naar een gezonde leefstijl!

Koolhydraatbeperking, wat is het en voor wie is het geschikt

Koolhydraatbeperking

Een koolhydraatbeperkte voeding is een voeding die veel minder koolhydraten bevat dan gebruikelijk is; de vetten en eiwitten krijgen daardoor een groter aandeel in de voeding. Onderzoek wijst uit dat een koolhydraatbeperkt voedingspatroon een bijdrage kan leveren aan een goede gezondheid, daarnaast is het een effectieve manier om van de medicijnen af te komen bij diabetes. Er zijn verschillende manieren om koolhydraten te beperken van matig tot zeer streng. De beperking hangt o.a. af van de doelstelling, de mate van overgewicht en de ernst van de insulineresistentie.

Een koolhydraatbeperkte voeding zorgt onder andere voor gewichtsverlies, een verlaging van de bloedglucosewaarde en een daling van de bloeddruk. Ook worden goede resultaten geboekt bij acne en bij vrouwen met PCOS. Een koolhydraatbeperkte voeding zorgt ervoor dat je minder behoefte hebt aan zoetigheid en geen last meer hebt van voortdurende trek of honger. Ook klachten als vermoeidheid, stemmingswisselingen, darmklachten en migraine kunnen verminderen  door koolhydraatbeperking.


Keer diabetes om

 Steeds meer diabetici stappen over op een koolhydraatbeperkte levensstijl en behalen daarmee geweldige resultaten. Ook mensen met overgewicht vallen makkelijk en zonder honger af. Wilt u ook uw diabetes omkeren of heeft u een chronische aandoening zoals hoge bloeddruk, een verhoogd cholesterol, gewrichtspijnen, overgewicht of obesitas en wilt u deskundig advies omtrent een koolhydraatbeperkte voeding? Diëtistenpraktijk Food Factor helpt u er graag mee, bel voor een afspraak: 06-12799188 of vul het contactformulier in op de pagina Contact.