Praktijk Food Factor
Samen op weg naar een gezonde leefstijl!

Grip op koolhydraten, grip op uw gezondheid!

 

Grip op koolhydraten (GOK) is een bewezen succesvolle methode, ontwikkeld door Yvonne Lemmers, die helpt om van klachten als overgewicht, weinig energie en hormonale onbalans af te komen. Veel mensen zijn gevoelig voor koolhydraten en kunnen klachten ervaren als

  • vaak honger/trek
  • vermoeidheid en lusteloosheid
  • allerlei kwaaltjes
  • overgewicht, een te grote buikomvang  
  • diabetes type 2
  • een onregelmatige menstruatiecyclus en/of stemmingswisselingen
  • te weinig energie

Herkent u 4 keer of meer van deze klachten, dan bent u mogelijk overgevoelig voor koolhydraten en is de GOK-methode mogelijk de aangewezen methode voor u. Met deze koolhydraatbeperkte, eiwitrijke methode kunt u zonder honger afvallen, krijgt u meer energie en houdt u de regie over uw eetlust. 

Mensen die gevoelig zijn voor koolhydraten maken meestal veel meer insuline aan wanneer zij koolhydraten eten dan mensen met een normale gevoeligheid. De hoge afgifte van insuline zorgt ervoor dat glucose heel snel uit het bloed wordt gehaald; het wordt dan opgeslagen als lichaamsvet in de lever en spieren. Door het snelle dalen van de bloedglucose (suiker in het bloed) krijgt men symptomen als honger, trillen, zweten, nervositeit, wazig zien en hartkloppingen. Ook verstoren hoge insulinewaarden de hormoonbalans. Men belandt in een vicieuze cirkel van honger, overeten en aankomen in gewicht. Door minder koolhydraten te gaan eten daalt de insulinespiegel waardoor de stofwisseling verbetert en de bloedglucose stabieler wordt; u heeft dan minder honger, meer energie en de centimeters verdwijnen snel. Door het veranderen van uw voedingspatroon ervaart u al snel een wereld van verschil.

GOK kent 2 fasen: Fase 1 om op gewicht te komen; en Fase 2 om op gewicht te blijven. In fase 1 mag dagelijks in maximaal 1 uur tijd koolhydraatrijke voedingsmiddelen worden gegeten, dit zo gewaardeerde cheat uur is de troef van GOK waardoor de methode gemakkelijk is vol te houden. In fase 2 zijn meer koolhydraatrijke eetmomenten mogelijk en wordt GOK een leefstijl waarmee u grip houdt op uw gewicht.

Wilt u ook aan de slag met Grip op Koolhydraten en wilt u daarbij intensief begeleid worden, bel dan voor het maken van een afspraak: 06-12799188 of vul het contactformulier in op de pagina Contact.