Praktijk Food Factor
Samen op weg naar een gezonde leefstijl!

Voeding bij een kinderwens.

Gezonde voeding bij een kinderwens

Wil je zwanger worden? Voor een goede groei van je baby is het belangrijk om gezond zwanger te worden. Dit houdt in: geen alcohol drinken, slik foliumzuur en vitamine D, mijd sommige producten zoals rauw vlees en producten met lever, eet gevarieerd en zorg voor een gezond gewicht.


Gezonde voeding bij zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is goed eten belangrijk. Je baby gebruikt namelijk de voedingsstoffen uit jouw eten om te groeien. Dit betekent niet dat je voor twee moet eten tijdens je zwangerschap. Dagelijks heb je een gezonde en gevarieerde voeding nodig, met voldoende basisvoedingsmiddelen. Belangrijk is dat je o.a. voldoende calcium, ijzer en omega-3 vetzuren binnenkrijgt. Daarnaast heb je foliumzuur en een vitamine D supplement nodig. Ook zijn er voedingsmiddelen die je tijdens je zwangerschap beter kunt mijden zoals rauwe dierlijke producten, leverproducten, cafeïne, alcohol en roken.

Wil je een dieetadvies op maat met het oog op een (aanstaande) zwangerschap? Neem dan contact op met Diëtistenpraktijk Food Factor. Bij Diëtistenpraktijk Food Factor kun je terecht voor een persoonlijke en professionele begeleiding. Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Bel voor een afspraak: 06-12799188 of vul het contactformulier in op de pagina Contact.