Praktijk Food Factor
Samen op weg naar een gezonde leefstijl!

Het Metabool Syndroom.

Het Metabool Syndroom is een combinatie van meerdere gezondheidsklachten

Het Metabool Syndroom is een verstoring van de stofwisseling die gepaard gaat met een combinatie van meerdere symptomen. De symptomen bestaan uit een gestoorde glucose-intolerantie, hoge bloeddruk, afwijkingen in cholesterol- en lipiden (vetten) spiegels en overgewicht (met name ophoping van vetweefsel rond de middel en de organen in de buikholte).

Een langdurige ontregeling van de stofwisseling kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten zoals hormonale verstoringen (o.a. PMS, PCOS en onvruchtbaarheid), gewrichtsklachten, oogklachten, hart- en vaatziekten en niet alcoholische leververvetting.

Het Metabool Syndroom wordt veroorzaakt door (een combinatie van) onevenwichtige voeding, overgewicht, erfelijke aanleg, onvoldoende lichaamsbeweging, stress en roken. 

Wanneer u het Metabool Syndroom wilt verminderen, is het aanpassen van de voeding een belangrijke onderdeel van de behandeling. Diëtistenpraktijk Food Factor helpt u hier graag mee en begeleidt u volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De praktijk is gespecialiseerd in het koolhydraatbeperkt dieet. Bij het koolhydraatbeperkt dieet ligt de nadruk niet op minder eten en vetarm eten, maar op een vermindering van de hoeveelheid koolhydraten. De hoeveelheid eiwitten en vetten neemt daardoor in verhouding iets toe; dit zorgt voor een verzadigd gevoel. Door ruim eiwitten en vetten te eten, neemt uw behoefte aan zoetigheid af, heeft u minder trek tussendoor en daalt uw gewicht zonder dat u honger hoeft te lijden.

Wilt u de symptomen van het Metabool Syndroom onder professionele begeleiding verminderen?  Maak dan een afspraak bij Diëtistenpraktijk Food Factor; u kunt bellen naar 06-12799188 of het contactformulier invullen op de pagina Contact