Praktijk Food Factor
Samen op weg naar een gezonde leefstijl!

COPD.

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Dit is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij chronische bronchitis treden klachten op zoals het ophoesten van slijm. Bij longemfyseem zijn de klachten vooral kortademigheid en benauwdheid. 

Bij COPD is de conditie vaak sterk verminderd. Vaak eten mensen met COPD minder, omdat eten (te) veel energie kost. Ook kan het eten minder goed smaken. De kans op ongewenst gewichtsverlies en ondervoeding komt vaak voor bij COPD. 

Een gezonde leefstijl heeft een gunstig effect op de klachten van COPD en kan de ziekte afremmen. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is gezonde voeding. Zo is het van belang dat de inname van energie en eiwitten voldoende is, anders zal het lichaam spiermassa gaan verbranden om aan de energievraag te voldoen. Dit leidt tot een verslapping van de longspieren en een verergering van de klachten van COPD. Bij Diëtistenpraktijk Food Factor wordt uw vetgehalte en spiermassa gemeten en op basis van deze meting kan worden bepaald wat voor u de optimale dagelijkse hoeveelheid eiwitten is. Verder kan de diëtist u bijvoorbeeld informatie geven over het beperken van slijmvorming, het verminderen van vermoeidheid en het omgaan met een verminderde eetlust.

Wilt u een persoonlijk dieet op maat? De diëtist van Diëtistenpraktijk Food Factor helpt u er graag mee. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 06-12799188 of vul het contactformulier in op de pagina Contact.